martedì 30 agosto 2016

Melonisalaatti eli kesä lautasella




Melonit ovat parhaimmillaan juuri nyt ja meillä lähiruokaakin. Prosciutto e melone on yksi suosituimmista kesälounaista tai alkupaloista, mutta tämä "ohje" käy vegaaneillekin. Pääosassa on nimittäin pelkkä meloni! 






Kevyeksi lounaaksi yhdelle, alkupalaksi kahdelle

Melonisalaatti

Cantaloupemeloni
lime

sormisuolaa
ripaus chiliä (jauhe)
tuoretta basilikaa (tai korianteria) silputtuna

Puolita meloni ja poista siemenet lusikalla. Siivuta meloni ja ripottele päälle chilijauhe, silputtu basilika ja suola. Purista päälle limen mehu ja nauti! 



Tiesitkö, että cantaloupemeloni on saanut nimensä Rooman lähellä sijaitsevasta Cantalupon kylästä, jonne lähetystyöntekijät toivat meloonin Aasiasta jo 1100-luvulla? Meloonia viljellään runsaasti Roomaa ympäröivillä kukkuloilla. 

Sata grammaa cantaloupemelonia sisältää jopa 7,3 gr kuitua, ohhoh. 


1 commento:

  1. Hei! Herkullinen häränhäntäpata reseptinne on tosiaan nyt testattu. Ja se vei kielen mennessään. Suosittelen sitä kyllä taatusti eteenpäin. Ja testiin menee täältä paljon ihania ruokia jatkossakin. Tämäkin ihana meloniresepti. Näin syötynä en ole tätä kokeillutkaan, yleensä tullut ilmakuivatun kinkun kanssa tarjoiltua. Vaan tämä vaikuttaa ihanan raikkaalta.

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...